Alliansens Reformagenda på 22 sidor från den 21 augusti 2018

Det är lite intressant att se vad Alliansen gått till val på.

Det är en Reformagenda på 22 sidor från den 21 augusti 2018. Där ber man om väljarnas stöd för att genomföra reformprogrammet.. Det finns inget annat alternativ enligt de fyra allianspartierna.

Alliansens reformagenda för Sverige

Detta är rubriken och där står följande om de andra partierna och regeringsalternativen inledningsvis på sidan två:

Socialdemokraterna har varken presenterat vad de vill, hur de vill göra det eller med vem de vill göra det. Sverigedemokraterna pekar finger utan konkreta förslag till lösningar och vill driva Sverige in på en okänd och farlig kurs. Vänsterpartiet driver en oansvarig och skadlig ekonomisk politik som skulle hota vårt välstånd. Inget av dessa alternativ har svar på Sveriges utmaningar. Det behövs en alliansregering för att få Sverige på rätt köl.

I övrigt finns inte de andra partierna nämna i Reformagendan. Däremot nämns Alliansen 33 gånger. nästan alltid på följande sätt: Alliansen vill och så följer en rad konkreta åtgärder.. Läs själv!

Detta måste vara Alliansens kontrakt med väljarna med angivande av den politik som Alliansen lovar förverkliga.

Den fråga som nu diskuteras intensivt är om vissa partiers löften (det gäller väll alla partier utom SD) att inte ta stöd av eller bli beroende av Sverigedemokraterna. Men, att inte acceptera att  partier röstar på ett visst sätt i Riksdagen strider väl emot demokratins principer, oavsett om det är till stöd eller för att stoppa något (t.ex. sittande regering) . Det torde väl också strida mot demokratins principer att rösta emot sitt eget valprogram.

Så tycker en väljare, som gör sin röst hörd genom sin blogg.

Brasklapp: Bloggaren står upp för alla människors lika rätt och värde. Har absolut inget till övers för de som kränker dessa värden, oavsett om det kommer från politiskt, religiöst eller annat håll.

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.