Det är verkligen Sting här – efter 20 år – något att fira

Det finns verkligen anledning att uppmärksamma Sting, accelerator för startups. Sting fyller 20 år och har verkligen lyckats. Det måste firas även i denna blogg. Innan jag redovisar vad Sting lyckats med vill jag lyfta fram initiativtagaren, som alltid ställer sig längst bak och inte träder fram. Utan Pär inget Sting.

Pär Hedberg, grundaren och initiativtagaren till Sting.

Den 5 maj i år firade Sting sitt 20-årsjubileum på Berns. där kunde man konstatera hur framgångsrika Sting, acceleratorn varit. Under de gångna 20 åren har man åstadkommit följande:

  • 370 bolag har sett dagens ljus
  • Omsättningen i bolagen är 356 milj euro, vilket motsvarar nästan 4 miljarder
  • Totala antalet anställda är 3.422 personer
  • Det satsade riskkapitalet i Stings bolag är 932 milj euro. Under hela tiden.
  • Av bolagen som nu startar, 33 stycken, har 61 procent en kvinnlig medgrundare. 

Stings Newsletter är värt att läsa, den visar vilken dynamik acceleratorn har.

Till sist vill bloggen gratulera till de framgångsrika 20 åren! Inte minst ett stort grattis till Pär Hedberg som genom åren gjort en fantastisk isats.

Fotnot: Min blogg heter förvisso www.gergilsinnovation.se men under senare är har ämnena blivet fler och mer övergripande. Nu är det en glädje att återigen visa vad innovation betyder. 

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

1 svar på ”Det är verkligen Sting här – efter 20 år – något att fira

  1. Tack för att du uppmärksammar STING och verksamhetens 20-åriga historia. Värt att notera; STING utnämndes nyligen till världens bästa accelerator vid konferensen Global Startupp Awards i Köpenhamn i november 2021 – en svensk världmästare alltså! All tänkbar heder till Pär Hedberg, men även till alla medarbetare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.