Elkrisen drabbar Sverige – vem bryr sig?

Det verkar nu som om brister, misslyckanden och rena lagbrott blir normaliserade i Sverige. Det gäller brist på el, som media inte tycks rapportera om. Regeringens bristande ledarskap när pandemin slog till, som Corona kommissionen konstaterat som ett allvarligt misslyckande har knappast fått någon mediauppmärksamhet. Den olagliga hanteringen och förseningen av stödet till 1000-tals företagare har media tidigare förtigit.

Här vill jag illustrera just bristen på el, som den “gode” energiministern Anders Ygeman förnekat.

Nu har JO hårt kritiserat Tillväxtverket för den långsamma hanteringen av korttidsstöden till företagen. Tidigare har Ibrahim Baylan försvarat tillväxtverket, så regeringen har inte tidigare agerat för att myndigheten ska följa lagstiftningen som stipulerar en rimlig handläggning. Nu tar nog media upp detta, men vad gör de ansvariga – regeringen?

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

1 svar på ”Elkrisen drabbar Sverige – vem bryr sig?

  1. Jag bryr mig, men vad kan jag göra när de som borde göra något åt denna bedrövliga brist på handlingskraft (oppositionen) inte förmår göra något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.