Får endast läsas av Magdalena Andersson

Nej, stopp! Det är bara Magdalena Andersson som får läsa detta (Stefan Löfven får “kika” som man gör i “Smartare än en femteklassare”)

I Dagens Nyheter idag intervjuas den Svarta Svanens fader Nassim Taleb av Katrine Marcal.

“Det är inte politikernas reaktion på viruset som har förstört världsekonomin. Det är deras brist på snabb reaktion”

I samma tidning intervjuas två folkhälso-forskare, bland annat professor Martin McKee Storbritannien. Han säger om hur man ska dämpa effekterna av Corona-viruset i artikeln Därför kan en ekonomisk kris skada:folkhälsan mer än viruset”:

“Ett sätt att dämpa effekterna är att göra som den brittiska och många andra regeringar: betala människors löner eller delar av dem, så att små och medelstora företag inte förlorar kunskap och kompetent arbetskraft, och därför snabbt kan återhämta sig när vi har tagit oss igenom detta. “

Nu kan Du läsa båda artiklarna digitalt, på nätet (nu är de utlagda digitalt)

För Dig som läst så här långt, kan jag berätta skälet till varför finansminister absolut måste läsa dessa två artiklar, och statsminister “kicka”, så han vet rätt svar på frågan: När ska de rejäla insatserna och stöden ske för att klara de svenska företagen och svensk ekonomi?

Magdalen andelsson vill “snåla” för att ha pengar senare. Men då blir en del omöjligt att återställa. Som företag i konkurs och människor utan jobb. Och det blir dessutom betydligt lättare att kickstarta ekonomin om fler företag och medarbetare finns på plats.

PS I morgon kommer jag publicera bedömningar av konkursrisken. Förbered Dig på hemska siffror. DS

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

3 svar på ”Får endast läsas av Magdalena Andersson

  1. Hej Håkan!
    Bra att Du tar upp skarpa lägen på en helg. Det behövs. Socialdemokraterna och Miljöpartiet tror att inbetalda skatter är odelat deras pengar och kan förfoga över dem som bäst gagnar deras socialistiska politik. Skattepengarna tillhör svenska folket, företagare och löntagare, och ska användas på bästa sätt. 2/3 röstade inte på socialism i senaste valet. Nu är det en ekonomisk kris. Regeringens utpressning på motprestationer som ex utdelningsstopp mot företag i coronakrisen visar återigen att man har mer tro på socialistisk ideologi än förståelsen att samarbetade marknaden.

  2. Håkan !

    Du gör ett utmärkt arbete för vilket jag har stor respekt!

    Med vänlig hälsning,

    Bernt Magnusson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.