Gott Nytt År – och God Fortsättning!

Nu återtar jag mitt bloggande efter helgerna – med en förhoppning om att vi framöver får en utveckling som Sverige förtjänar. Inte fler sprängningar, som vi fick i morse igen.  Vi – landet – kan så mycket bättre än vi presterat under det förlorade 10-talet. Det säger jag, eftersom vår möjlighet – potentialen – är att ligga i topp. Inte på Europas Gängkriminalitets-lista, utan som välståndsnation. Med en bra skola, världsledande forskning och en sjukvård som fungerar.

Vi måste inställa det som Tove Lifvendahl SvD:s politiske  chefredaktör, kallar Sverige som en plågsam nyårsrevy. eller låta det vara historia. Det borde inte bara vara några få självständiga S-röster, som Widar Andersson och Lotta Gröning, som säger ifrån. Nu har en ny S-röst gjort sig gällande, som tilltalar. Det är S-opinionsråd i Region Stockholm Aida Hadzialic som i en intervju i Dagens Nyheter den 30 december tar bladet från munnen. Mycket välkommet:

S har anledning att blicka mot Danmark

Läs intervjun med Aida Hadzialic, länken är här ovan. Den är så innehållsrik att jag tänkte återkomma till den i en separat blogg.

Aftonbladet spyr galla över Hadzialic, och menar att hon står för “En socialdemokrati utan lösningar”. Ledarredaktionens Lotta Ilona Häyrynen hävdar detta, med kritik för att Hadzialic vill bjuda in Ulf Kristersson till samarbete. Ledarredaktionens chef Anders Lindberg påstår att M-ledaren framöver måste stå till svars för bruna och svarta inlägg på Facebook. Varför denna hatkampanj?

Kan inte styrelsen i Aftonbladet säga till sin redaktion att de inte ska så hata på detta sätt. Samma uppmaning skulle jag vilja rikta till Dagens Nyheters styrelse, som har en ledarredaktion som brun-svärtar på samma sätt.

Ring in Förnuftets År! Svenska Dagbladets ledare på Nyårsdagen

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.