Inspiratörer för entreprenörer

Nu har företaget “Expertvalet“, som är en marknadsplats för B2B utvärderat de bloggar man tycker är mest inspirerande för entreprenörer. Korat de 40 bloggar som ger entreprenörer inspiration. Denna bloggen har blivit utsedd till en av 40 inspirations-bloggar. för entreprenörer.

Du som är nyfiken eller entreprenör kan ha glädje av att se på och uppleva några av dessa bloggar. Det säger jag utan att kunna kvalitetssäkra dessa, för det är både högt och lågt. Så här skulle jag vilja säga om samlingen bloggar. De 40 bloggar som valts ut (jag vet inte kriterierna:

  • Matnyttigt för många
  • Känsla för det som rör sig
  • Uppfriskande

Men man får inte vara en gammal stofil, som lever i det gamla förflutna. Då ger många – inte alla – bloggar en myckenhet av inspiration och insikt. Som man kanske inte kan ha nytta av själv, men just förståelsen och trenden är intressant att få ta del av.

Du som nyttjar bloggarna får gärna dela med Dig. Din reaktion intresserar.

Sedan vill jag säga, efter att tagit del av alla 40 bloggar att det inte finns någon som är så knuten till svensk samhällsutmaning som gergilsinnovation.se. Det finns en USA-blogg som ger perspektiv från andra sidan pölen. Och mycket praktiska bloggar, förutom inspiration, som just entreprenörer kan ha stor glädje av.

Sist vill jag tacka Expertvalet, som valt ut bloggarna att de tycker att min samhällskritiska blogg kan vara en inspiration även för entreprenörer. Inte bara för beslutsfattare, som jag föreställt mig.

Det här inlägget postades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.