Lagrådet om 3:12 förslaget, med deras egna ord

Det kan vara intressant att läsa vad Lagrådet säger i sitt yttrande om de 3:12-regler som nu diskuteras. Utan filter från refererande media. Yttrandet från 6 juni 2013:

”Sedda för sig är de olika delförslagen av relativt enkel beskaffenhet och till synes lätta att förstå. När man emellertid ser till helheten är det mycket svårt – för att inte säga omöjligt – att överblicka konsekvenserna av förslagen.”……………

Det angivna syftet att stimulera anställningar kan därför i många företag komma att påverkas negativt genom kapitalkravet. Till detta kommer att syftet att stimulera de mindre fåmansbolagen att nyanställa starkt kan komma att motverkas av den föreslagna höjningen av kravet på uttag av lön för att få använda löneunderlagsregelen…..

Sammanfattningsvis framstår det för Lagrådet som tveksamt om de framlagda förslagen är utformade så att de kan antas tillgodoses de i remissen angivna syftena, liksom om de är så utformade att problem inte uppstår vid tillämpningen……”

Du som vill läsa själv kan nyttja denna länk till lagrådet och själv läsa den 8-sidiga utlåtandet.

 

Det här inlägget postades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.