Mjäkigt, mjäkigt, mjäkigt – presskonferensen om sprängningen visar bristen på ledarskap

Det räcker att lyssna på statsminister Stefan Löfvens och Mikael Dambergs presskonferens idag. Ett sämre ledarskap får man leta efter. Lyssna själv! Här nedan länk:

Presskonferens med statsministern och inrikesministern tisdag 28e september på eftermiddagen.

Vare sig statsministern eller inrikesministern ger något annat svar än att man vill inte spekulera. Polisen har sagt att det inte kan vara en naturlig orsak, brottsutredning är inledd och många sprängdåd har genomförts tidigare, nyss med en inkastad handgranat. Skjutningar sker dagligen. Ändå vill de ansvariga politikerna inte säga annat än att “Vi ska fortsätta”. “Samhället är starkare än gängen” Hur många år ska vi leva med dessa floskler?

Varför kallar man till presskonferens om man inte kan säga något?

Men: Journalisterna är otroligt undfallande och svaga. En riktig journalist hade pressat de ansvariga politikerna och inte bara accepterat undanflykterna.

 

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.