Rysslands angreppskrig Dag 335 på Ukraina

Putins 3-dagars-operation har pågått i 335 dagar. Så här säger då Vladimir Putin:

ImageInte nog med detta. På vissa höghus i Moskva har ryssarna satt upp luftvärn för att skjuta ned eventuella drönare som Ukraina kan skicka. Igår monterades dessutom sådana luftvärnspjäser utanför två av de dachor som Vladimir Putin äger. Underligt att svenska medier inte berättar. Jag har sett bilder, som jag bedömer som trovärdiga.

Detta är i sin ynkedom skrattretande, om det inte vore så allvarligt, för att inse säga vidrigt och ofattbart.

Nu över till den beslutsamhet som Ukrainas folk visar. Endast två procent av befolkningen vill ha fred med ukrainskt land i utbyte. Hela 91 procent vill fortsätta stoppa Ryssland. Studien visade också att endast 2 procent var positiva till Ryssland. Den undersökningen har ett par månader på nacken, men här kommer opinionen i förra veckan till EU och NATO.

Hela 87 procent av ukrainarna vill gå in i EU och 86 procent vill att landet går in i NATO. Om det skulle vara en folkomröstning idag skulle endast 3 procent av befolkningen rösta emot ett NATO-medlemsskap. Kan ett land vara mer enigt?

Att bli medlem i EU kräver en stor insats från kandidatlandet, en status som Ukraina har fått. Det politiska systemet har – mitt under det brinnande kriget – kommit långt med detta arbete. Lagstiftningsarbetet är långt framskridet, och Ukrainas parlament, Rada, har fattat många beslut som EU kräver. Det är EUROACTIVE som redovisar detta idag. Detta imponerar verkligen

Sedan åter till kriget. I natt sköt Ukraina ned tre ryska attack-helikoptrar inom loppet av en halvtimme. Troligen trodde ryssarna att de var skyddade av mörkret. Detta i Luhansk.

Under det gångna dygnet dödades 690 ryssar. Vidare förstördes två stridsvagnar och åtta pansarvagnar. Men även två haubitsar och lika många flygplan sköts ner samt åtta “vanliga” lastbilar förstördes, enligt Ukrainas ÖB, se nedan:

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

2 svar på ”Rysslands angreppskrig Dag 335 på Ukraina

  1. Tack för all intressant info.
    För att bli medlem i EU kan kandidatlandet inte ha konflikt om gränser till annat land. Så möjligheten att komma så långt för U är långt fram i tiden. Men positivt naturligtvis att de arbetar o anpassar sig till EU’s regelverk.
    Allt väl o tack!
    Solveig Staffas

  2. Jag tycker man ska arbeta för en fredlig lösning.
    Men det verkar som att alla inkl politiker i hela Europa verkar för ett storkrig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.