Städa först framför egen dörr, DN och Peter Wolodarski

I går försökte DN på ledarplats tillrättavisa oppositionen: “Ulf Kristersson måste sluta svara på låtsasfrågor”. 

När politikerna väljer att fokusera på något annat än det som debatten verkligen gäller lämnas viktiga frågor obesvarade.

Så här säger DN: Kärnkraften är inte hotad, friskolorna är inte hotade och inte heller den privata delen av vården. Då måste DN ha slagit dövörat till när Magdalena Andersson gick till angrepp mot privatiseringen. Den frågan var uppe i söndagens Agenda, där Anna Hedenmo otaliga gånger försökte få finansministern att svara på frågan om hon ville reducera den privata verksamheten.  Utan att lyckas. Lyssna Peter Wolodarski.

Viktiga frågor lämnas obesvarade, säger Dagens Nyheter, men hur är det framför egen dörr? Dagens Nyheter har gått i spetsen för alla de snälla hovjournalister som aldrig ställt de svåra frågorna till statsminister Stefan Löfven. Inte heller till finansministern, för den delen. DN:s Hans Olsson har gått i spetsen för landets snälla journalister, som aldrig ställer de svåra frågorna. Här några exempel nedan.

Nog borde det vara angeläget att landets största morgontidning – Dagens Nyheter– ställer de svåra frågorna till landets statsminister? Det har inte skett någon gång, åtminstone inte i modern tid.

Finansministern i ny hovintervju med DN:s Hans Olsson

Dagens Nyheter blir tqltratt till Stefan Löfven – igen

Är det rimligt att vår statsminister tillåts gå under radarn?

Stefan Löfven såg inte heller de utländska klanerna komma

För två månader sedan bad Stefan Löfven Sydkorea om råd – vad har hänt?

Varför är de svenska journalisterna så flata?

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.