SvD: Nya jobb bör vara ledstjärnan

I debatten kring arbetslösheten och a-kassan påpekar SvD:s PJ Anders Linder på ledarplats (23/2) hur viktigt det är med nya jobb. Det är bra att göra det lösammare att jobba, men om det inte finns arbetsplatser, så hjälper inte detta.

Det är inte första gången som SvD påpekar detta, men det gär inte saken mindre viktig. Det behöver bli gynnsamma att etablera och expandera företag, påpekar SvD:s politiske chefredaktör.

Tidningen fortsätter uppmärksamma jobbfrågan i dagens ledare:  Det kommer positiva röksignaler från Magdalena Andersson, ny ekonomisk talesperson för socialdemokraterna, påpekar tidningen och citerar henne: ”Jag tycker att regeringen gör rätt i att betona arbetslinjen. Men det räcker inte med skattesänkningar för att skapa jobb och växande företag.”

 

Det är ju så det är.

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.