Vad är Sverige egentligen idag?

Under mer än 10 år har jag bloggat om ekonomi och politik i Sverige. Totalt har jag publicerat 1400 bloggar. Genomgående är att jag analyserat otaliga sakområden och givit enkla och självklara förslag till åtgärder som dock aldrig genomförs. Sverige är landet med den stora potentialen och den gigantiska Långbänken. Så här skulle jag vilja ge bilden av Sverige idag:

Vi har ett näringsliv som fungerar väl, och som vi lever på,  om politiken inte får sätta käppar i hjulet. Det ska vi vara väldigt tacksamma för.

Fotnot: För min del kommer jag fortsätta blogga om den politiska och ekonomiska utvecklingen även om det ofta känns meningslöst. Alla problem som bloggen pekat på under 10 år har hänvisats till den omhuldade Långbänken.

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.