Vad hände i Davos?

Först kan man undra vad Donald Trump sa. Det går att höra hans entimmes långa anförande. Men mest intressant är nästan att läsa vad hans främste kritiker, The New York Times, skriver:  Trump, in Davos Speech, Sticks to Script as He Declares America Open for Business

Ett sammandrag av det viktigaste från Davos, kortfattat, men med länkar, hittar Du här:

 Davos viktigaste inslag

Sydafrika uppmärksammades inte alls av svenska medier, och då verkar inget ha skett. Men, så är inte fallet. En kortrapport i Sunday Times ger intressant information: South Africa in a “new era” En krönika från igår i Business Report, i Cape Times ger en ganska dyster bild, men allt beror på när Cyril Ramaposha ersätter Zuma, men också hur regelverket kan förändras.

 

Detta inlägg är publicerat under Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.