Vänsterpartiet stödjer diktaturens Venezuela

”Venezuela är inget hot. Venezuela är ett hopp”, så hyllades det socialistiska diktaturen av Vänsterpartiet i 1:a Majtåget 2018, här i Stockholm. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt hyllade diktatorn Nicolas Maduro, när denne kom till makten: ”Den här gången blev det en knapp seger, men en seger. Grattis till Maduro och Venezuela.” Det är inte underligt att C och L inte vill ha med dem att göra

 Så här står det i Vänsterpartiets aktuella partiprogram: ”I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete upphävs ägandet av produktionsmedlen överhuvudtaget, såväl det samhälleliga som det privata” Programmet är inte ens ett år gammalt, antogs i mars 2018

Tyvärr är det många som glömt bort att  Vänsterpartiet är ett parti som för inte så länge sedan hyllade Stalin och kommunistländerna i Östeuropa. och som fortfarande vill avskaffa den privata äganderätten, upplösa Nato, och gå ur EU, vilket också framgår av partiprogrammet.

Accepterar nu Centern och Liberalerna att detta Vänsterparti inte bara ska stödja deras nya S-MP-regering, utan också få rätt till inflytande? Det var ju klart utsagt att Vänstern inte skulle ha något inflytande, lika lite som Sverigedemokraterna. Men nu pågår förhandlingar med det parti, Vänstern, som skulle stå utanför, och som man inte skulle förhandla med. (Kan man lita på en sådan uppgörelse?)

När jag skriver om Vänsterns hyllning till diktaturens Venezuela kan jag inte låta bli att lyfta en rapport som Näringslivets Mediainstitut gjorde sent i höstas. Den visar att Sveriges Radio och Sveriges Television givit en felaktig bild av Venezuela i sin rapportering. Man lyfter symptomen som orsaker, oljepriset och inflationen, i stället för att tala om orsakerna till Venezuelas sammanbrott. Den socialistiska diktaturen.

Minst par miljoner invånare har nu flytt Venezuela, och nöden är stor i landet. Och orsaken är den socialism som fortfarande ett parti som Vänstern står för. Och hyllar. Och som leder till diktatur. För Dig som vill läsa själv, så finns här länk till Vänsterpartiets partiprogram antaget i mars 2018. Hela 80 sidor av politik som vill socialisera vårt land.

Det här inlägget postades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

1 svar på ”Vänsterpartiet stödjer diktaturens Venezuela

  1. Ungdomsförbundets är ännu värre. Där står det svart på vitt att målet är ett kommunistiskt samhälle. Det finns anledning att antaga Schymans och Sjöstedts ”uppgörelser” med kommunismen inte gav något beständigt avtryck i partiets historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.