Varför kan man inte förstå och vara ärlig?

Hoten mot välfärdsföretagen är verkliga, även om inte regeringens förslag genomförs, då det redan nu är klart att majoriteten i riksdagen säger nej. Företagare vågar inte satsa, och de gäller framför allt de mindre. Och att försöka låna i bank för ett välfärdsföretag är dömt att misslyckas.

Kjell-Olof Feldt varnar regeringen. ”Löfven skapar ett sår som är svårt att läka” skriver han i Expressen.

Ännu skarpare är Widar Andersson i Folkbladet. ”Ovärdig symbolpolitik” är rubriken för hans krönika. Läs, här ett utdrag:

”Nu är det ju emellertid så att S inte alls menar allvar när de driver slaskig vänsterpolitik. Inte en enda ledande socialdemokrat jag talat med – och det är ganska många – tror fullt och fast på att S nu verkligen vill slå till mot mycket väl fungerande utbildnings – och omsorgsföretag. Hela det här ”vinster i välfärden” upplägget är bara symbolpolitik.”

 

Tänk på alla föräldrar till barn i friskorna. Många av dessa tror att hotet mot skolorna är verkligt. Och det kommer nog visa sig vad det lider, för de kommer säkert inte sitta stilla och tiga. Därtill kommer alla medarbetarna i välfärdsföretagen, vårdpersonal och lärare, som också känner sig osäkra inför framtiden.

Även om svensk ekonomi går som tåget, så kan ingen blunda för verkligheten.

Det här inlägget postades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

En reaktion på “Varför kan man inte förstå och vara ärlig?

  1. Att ett regeringsparti ägnar sig åt symbolpolitik är allvarligt. Det är nu tid att konfrontera (S) med andra socialistiska symboler allt från Kommunism och Maoism till Nazism.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.