Almedalen står för dörren – med många intressanta seminarier

Almedalen står onekligen för dörren, startar på söndag med 3.800 seminarier. Dock är det en chimär att Almedalen blir allt större och större. Förra året gick antalet besökande ned ganska betydligt, enligt statistik från DN. Antalet seminarier har fördubblats på kort tid, men det beror på ökning genom delning. Tidigare var seminarierna på 2,5 timmar. Idag är de på 30 – 45 minuter. Och Almedalen är fantastisk, så tro inte baktalarna, de är bara avundsjuka för att de inte får sälja sin tid där.

Här några tips för Dig som vill hitta intressanta seminarier. Använd Almedalsveckans officiella sökmotor, den är bäst. Några axplock:

Jag vet att jag glömt mycket här, men en sak vill jag som gammal aktiesparare påpeka: Sophie Nachemson-Ekwall, är med på ett antal evenemang. Sedan finns Ny teknik, DI och Veckans Affärer, bara för att nämna några aktörer till. Och så har vi de politiska talen på kvällarna…

De4t allra intressantaste brukar vara de icke planerade besöken, på aktiviteter man kanske inte ens visste fanns. Där kan man i almedalen få tankeställare och nya idéer.

Den som vet var Mikael Damberg håller hus i Almedalen kan höra av sig. Enligt den officiella sökmotorn är M Damberg med på “Industrin tar matchen”. I övrigt inget spår. Hans department har gått ut med information “Näringsdepartementet i Almedalen“. Där finns Anna Johansson, Peter Eriksson och Sven-Erik Bucht.  Där redovisas totalt ett 20-tal engagemang för statsråden, men det är ändå bara ett urval, enligt pressmeddelandet, men inget om departementschefen, Mikael Damberg

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.