Annie Lööf: Ingen månadsredovisning för företagen

Det gick snabbt för Annie Lööf att ta bladet från munnen, när hon fick klart för sig att kritiken mot månadsredovisning var stark. I Dagens Industri idag säger Lööf att byggsektorn, som bett om sådan redovisning, för att undvika fusk, skall få detta, men resten av företagen slipper. Hon är modig som säger detta så tydligt, för finansdepartementet kan tänkas ha en annan uppfattning. Nu surrar hon sig likt Odyssevs vid masten. Utmärkt!” (Det går inte att länka till DI, tyvärr, men snart finns artikeln på Näringsdepartementets hemsida)

Tidigare skrev Skatteverket ett remissyttrande om månadsrapporteringen följande: ”Det kommer att bli mycket komplicerat för arbetsgivarna att fylla i de periodiserade uppgifterna. För de arbetsgivare som saknar lönesystem och därför måste fylla i kontrolluppgifterna manuellt innebär förslaget om periodisering ett betydande merarbete. Men även för arbetsgivare med lönesystem är det oklart om det i dagsläget går att periodisera inkomsterna på det sätt som utredningen föreslår. Det finns också en stor risk att antalet fel i kontrolluppgifterna ökar….”

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.