Att blogga meningsfullt – se potentialen i framtiden

Hur ska man blogga för att det ska vara meningsfullt, när huvuduppgiften är att medverka till at landets potential kommer till användning? Själv har jag bloggat ungefär 1.500 gånger, med början 2009. Bloggen har fritextsökning, så Du kan enkelt gå in och söka efter områden eller personer.

Vad har karaktäriserat bloggen?

  • Nästan alla viktiga sakfrågor som berör Sverige och landets potential att för att förbli ett bra land
  • Att varje område behandlats många gånger
  • Att det är brister på nästan alla områden, och bristerna åtgärdas sällan
  • Det finns ett utredningsraseri, som gör att allt måste utredas mer än en gång.
  • Utredningarna tar lång tid och processen, med remisser, är ytterst långdragen.
  • Långbänken, kallar jag den svenska politiska beslutsprocessen, som aldrig blir mätt på tid

Nu kommer ett nytt – och mycket välkommet inslag – i den politiska debatten när Dagens Industris politiske redaktör PM Nilsson möter makthavarna. “Uppstart Sverige” kallar Dagens Industri den nya intervjuserien.

Den serien tänker jag bevaka och följa upp ganska noggrant. För om intervjuserien blir intressant och viktig, så tycker jag det är angeläget att den får en stor spridning. Dessutom blir det en opinionsserie, så att det blir möjligt för alla – även icke abonnenter – att läsa intervjuerna. 

Förr var DI:s ledare och debatt-artiklar skyddade bakom en “prenumerationsmur”, men den tog tidningen bort för några år sedan. DI förstod fördelen av att alla fritt kunde läsa opinionsmaterialet, för att på så sett få en större påverkan av det offentliga samtalet. Sak samma gäller förhoppningsvis nu.

På måndag, den 12 april, börjar PM Nilsson sin intervjuartikel. Det ser vi fram emot.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.