Bättre sent än aldrig, om inte för sent?

Nu “dundrar” den svenska regeringen i form av Borg, Björklund och Lööf mot Pfizer i Wall Street Journal, enligt VA. Nu fredag,  klockan 11.00 håller de en presskonferens i ärendet. Här är Wall Street artikeln

I går skulle Pfizers VD Ian Read varit i Sverige och träffat näringsminister Annie Lööf. Men det mötet inställdes med kortvarsel. Kan det ha varit så att han också velat träffa vår statsminister Fredrik Reinfeldt?

Tidigare har två av Astra Zenecas koncernchefer velat träffa den svenska statsministern. Först var det Göran Persson, som koncernchefen ville träffa. För några år sedan, innan nedläggningen skedde i Södertälje, vill dåvarande VD-n träffa Fredrik Reinfeldt. I båda fallen ville man tala om företagets framtidsplaner. I båda fallen (det var flera försök) blev svaret nej. Sveriges statsminister hänvisade till utbildningsministern.

Både i Tyskland och England träffade de dåvarande koncerncheferna primärministrarna och diskuterade företagets framtidsplaner.

Sånt här spelar roll.

Sveriges life science industri tappar. Under några år 4.000 jobb enligt en färsk studie från Vinnova. Det finns annat på min blogg om just Astra Zenica.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.