Dag 82 av Rysslands invasion av Ukraina

Det var bra av S, och inte minst av Magdalena Andersson, som visade prov på statsmannakonst, och som lotsade vårt land in i NATO. Peter Hultqvist förstår också vad som gäller. Han har nu också förstått att man aldrig säger aldrig. (Något för Annie Lööf att tänka på) Att få med sig i stort sätt hela S-rörelsen, även om det hackar lite i maskineriet, är ingen dålig bedrift.

Att både Magdalena Andersson och Ulf Kristersson framträdde tillsammans var ett styrketecken från dem båda.

Kommer ihåg en lunch med Peter Hultkvist för dryga tre år sedan. Vi kan inte lämna Finland och en folkomröstning skulle förstöra/dominera politiken i ett helt år, påstod Hultkvist. Jag köpte den argumenteringen.

Läs PM Nilssons ledare idag “En allians för Sverige”, som ger ett annat perspektiv, inte alls oviktigt, i den process som varit och är. Ulf Kristersson deltog i den presskonferens som Magdalena Andersson höll. En viktig markering.

Det är ett genombrott även för Ukraina idag, då ukrainska trupper nådde ända fram till den ryska gränsen norr om Charkiv. Bilder togs och ryska journalister sa att de skulle trotsa Putin, vad det nu innebär. Ett budskap med bilder sändes iväg. Frågan är om Vladimir Putin får denna information eller om hans hejdukar försöker skydda honom genom att inte visa vad som skett.

Samtidigt verkar Ukraina fungera som land. Eller vad sägs om att Ukraina vann guld i de Dövas Olympiad i herrfotboll, som gått i Brasilien, slutade igår. Totalt har Ukraina varit oerhört framgångsrikt i Döv-Olympiaden, tagit hem hela 137 medaljer.

När det gäller Eurovision så uttalar den ukrainska regeringen ett beklagande att de egna jury-deltagarna inte stödde Polen med röster till landet också till Litauen. Dessa två länder är ju våra bästa vänner, så kulturministern, som samtidigt uttryckte en glädje att den ukrainska allmänheten gav 12 poäng till Polen. Politiken gör avtryck även där den kanske inte borde synas, men det går nog inte att isolera det som sker i Ukraina.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.