Gängadvokaterna och allt annat som sabbar det svenska samhället

God middag!

Varje dag finns det frågor som jag vill blogga om, som inte fungerar. Problemet är att alla frågor jag tänker skriva om har jag redan skrivit om 5, 10 eller 20 gånger. Och ingenting händer. Långbänken hyllas till förbannelseHär några axplock:

Potentialen finns, så Sverige kunna bli mycket bättre. Men, om ingenting görs, blir det inte bättre, snarare tvärtom. Tyvärr får Långbänken råda.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Ett svar på ”Gängadvokaterna och allt annat som sabbar det svenska samhället

  1. Nu senast Ygeman svarade på frågor, så är svaret att Sverige har överskott i produktionen. Det han inte svarar på eftersom han undviker eller inte förstår i likhet med utfrågaren är skillnaden på energi och effekt. Det senare är just den något långtgående kommentaren att man inte skulle dammsuga vid viss tidpunkt. Allt fler köper elbilar och där till med hjälp av statliga bidrag. När så 1 milj. elbilar kommer hem efter jobb och pluggar in bilen för laddning, då hjälper det inte hur mycket energi man producerat under dagen när effekt uttaget sker mer eller mindre samtidigt vid hemkomsten och spisen slås på för då krokar nätet och elevrådet måste kopplas ifrån. Ström är en omedelbarhets vara. Det finns inga jättebatterier som kan kopplas in utan det är då oljeeldade kraftverk drar igång och på denna kostnad ligger spotpriset. Ygeman säger helt enkelt inte hela sanningen. Det kommer helt enkelt en tid när nattens timmar inte räcker för att ladda bilen då effekten är strypt. Att tala om att marknadskrafterna reglerar detta självmant är att springa ifrån sitt ansvar eller är det ett medvetet bedrägeri när elöverföring, kärnkraftnedstängning och vindkraft inte går i takt och brukarna får betala för oljeproducerad el när kapaciteten inte räcker till. När bilen inte hunnit laddas så man kan komma till jobb, så kan man ju vara hemma och dammsuga eller…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.