Gängbrottslighetens vänner ställer upp

Dagen det hände. Då polisen tog bladet från munnen och började tala om utländska klaner. Lördagen den 5 september intervjuades biträdande rikspolischefen Mats Löving i Ekots Lördagsintervju.

Därefter har Gängbrottslighetens vänner gjort vad de kunnat för att misskreditera både uppgifterna om klaner, men också uppgiftslämnaren Mats Löving. Det började med Eko-redaktionen.

I går kom Agenda med en tuff utfrågning av Mats Löving. Där ställde programledaren Camilla Kvartoft de svåra frågorna. Rätt. Han klarade detta galant, och bilden av klanerna framstod tydligt

Sedan frågades vice riksåklagaren Marie Lind Thomsen ut, som också klarade den tuffa utfrågningen med den äran.

Därefter var det dags för den nu sittande regeringen att ställas till ansvar för läget idag, efter sex år då gängkriminaliteten bara blivit värre och värre. Ansvaret för för dagens kriminella situation var i studion Regeringens företrädare Mikael Damberg, som frågades ut, men alla bortförklaringar accepterades.

Du som inte tror mig, lyssna själv.

Tilläggas kan att Camilla Kvartoft säkert gjorde vad hon trodde räckte genom att fråga “Hur är det då möjligt att de kriminella nätverken och klanerna har kunnat växa sig så starka?” Men sedan accepterades bortförklaringarna. Ingenting om de 10-tal utredningar om gängen som pågår och som har mer än fyra år på sig, allt medan gängen växer sig allt starkare.

Här ytterligare axplock från de försök som görs för att störa verkligheten och som skyddar både kriminella gäng och klaner:

Varför vill man inte tala om klaner, inte ens när man inser att det är klaner. Skälet torde heta Rom-registret från 2013 som spökar. Det beskriver Expressens Anna Dahlberg utomordentligt väl i en ledare.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.