Idiot-kommentarer om Ulf Kristersson: Demokratin försvann den 14 oktober

Visserligen är jag på en härlig kryssning i Medelhavet, med dåligt uppkopplat internet, med idiotierna når mig, åtminstone en del. Som detta:

Frederik Arnstad:“Mycket tyder på att det svenska demokratiska statsskicket avskaffades den 14 oktober 2022”.

 

Vem är då Fredrik Arnstad? Jo, en 55-årig frilansjournalist som kallat SD för fascist-parti och på senare tid även kallat dem för terrorister. Trovärdigheten?

Ann Linde, utrikesminister, (som borde veta): “Den nya högerkonservativa regeringen slaktar biståndet”. Det går från 1,14 procent av BNI till 85 procent, mer än de flesta EU-länder. Med andra ord ett ytterligare lögnaktigt påstående.

Jag förstår inte hur normalt vettiga människor kan nedlåta sig till att fara med så här oriktiga och nedsättande omdömen. 

Du som läser detta har sett många fler ofattbart felaktiga och gravt nedsättande omdömen. Vi borde ge ut en bok med alla för talaren eller skribenten förödande uttalande. Och så be alla vettlösa kommentatorer att kommentera det de hävt ur sig. De kan inte alla skylla på att omvärlden förväntade dessa när Sverigedemokraterna är inblandade.

Vidare kan man läsa Dagens Nyheter som inte begripit den nya politiken: “Vi står inför ett paradigmskifte i svensk politik”

Sedan kommer DN:s chefredaktör Petr Wolodarski i söndags med: “Det här är Sveriges malligaste morgontidning”

Mallig betyder:  högfärdigöverlägsensnorkigdrygstruntviktigviktigpösigskrytsamuppblåststroppiginbilskstöddigsjälvsäkerkaxignedlåtandehögdragenarrogantfisförnämjäsigmärkvärdigsjälvbelåtensjälvförnöjdskitviktigskrytigskrävligsnobbigsprickfärdigsprättigstruntförnämstursk

Detta enligt Svensk Ordbok On Line. Vilka av de 30 synonymerna passar Peter Wolodarski bäst?

Många av dessa vettlösa och nedsättande omdömen borde Övergångsregeringen be omvärlden att bortse ifrån den Svenska Ankdammen. Den är bara till för invärtes bruk, för att de som avskyr Sverigedemokraterna ska få utrymme för sina reflexer. Något för det Svenska UD att säga och be våra ambassader att föra ut förklaringen till omvärlden.

Vill Du ha ett vettigt och sakligt perspektiv, läs Dagens Industris ledare idag: PM Nillsons “Borgerligheten och friheten”. De har ingen betalvägg framför)

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Ett svar på ”Idiot-kommentarer om Ulf Kristersson: Demokratin försvann den 14 oktober

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.