Kommande, ofta spännande, seminarier

Här nedan hittar Du en del seminarier som jag valt ut, därför att jag tror att de kan vara intressanta. Här finns länkar till program och anmälan.

Stora Tillväxtdagen går av stapeln tisdagen den 3 juni. Arrangerad av Tillväxtverket och Tillväxtanalys. En heldag med ett intressant program där såväl internationaliseringen som den regionala utvecklingen står i fokus. Näringsminister Annie Lööf kommer presentera en nationell strategi för regional tillväxt och attraktionskraft 2014 – 2020. (Det händer mycket inför valet)

Som vanligt duggar de intressanta seminarierna tätt på SNS. Det som mest revolutionerat energimarknaden på sen tid är nog skiffergasen Den håller SNS ett seminarium om måndagen den 5 maj. Lite senare, fredagen den 16 maj, kommer frågan om media som moralisk domstol upp. Baserad på en bok som SNS ger ut. Det är ett ämne som är högaktuellt och dessutom skrämmande.

IVA har några aktiviteter som förtjänas att nämnas. Först har vi sk additiv tillverkning (manufacturing), eller 3D-teknologin. Tisdagen den 6 maj håller IVA ett seminarium “en ny industriell revolution”, sägs det. Sedan följer ett frukostmöte med Marie Ehrling tisdagen den 13 maj om styrelsearbete i offentligheten. Så på onsdagen den 14 maj är det slutkonferens om klinisk prövning med styrgruppsordförande Carola Lemne.

Så över till Entreprenörskapsforum, som torsdagen den 24 april håller frukostmöte kring “Byggmarknadens regleringar”. En rapport skriven av professor Åke E. Andersson presenteras och diskuteras. Tisdagen den 29 april är det dags för “En politik för entreprenörskap, integration och arbetsmarknad”. Docent Lina Aldén inleder och politisk debatt följer. Samma dag följer så Uppdrag Välfärds rapport “Varför upphandlar inte den offentliga sektorn fler innovationer?” Den 21 maj håller E-forum philanthrophi-seminariet “Making Our Mark: Swedish philanthropy at home and around the world”.

ESBRI har också en del intressanta föreläsningar. Närmast “Utlandsföddas roll för företagens utrikeshandel” den 14 maj.

För en tid sedan bloggade jag om 33-listan, de främsta unga framgångsrika teknikföretagen. Den listan var för en tid sedan huvudledare i Svenska Dagbladet.

3D-printing har E-forum gjort en rapport om, väl värd att ta del av, “3 D Printing – Economic and Public Policy Implication“, som går att ladda ned.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.