Lärobok för EU:s ledare

Inför toppmötet den 20-21 mars i år i Bryssel rapporterade Kommissionen vad som görs för att förstärka EU:s konkurrenskraft. “Horizon 2020: boosting industrial competitiveness“. Den beskrivnigen på 9 sidor ger en god bild av vad som händer, av stort värde, men som inte syns. Alla sådan här information är ju förbjuden läsning för Europas journalister. Men vi andra kan ju läsa och ta till oss informationen, som är upplyftande.

När EU:s ledare samlades till möte den 20-21 mars var fokus på hur EU:s konkurrenskraft skulle kunna utvecklas.. Protokollet visar att man diskuterade detta, men det syntes inte i medias redovisning. Allt som syntes var Ukraina och Ryssland. Naturligt, men kanske lite orättvist, för det sker en hel del insatser som stärker EU:s utvecklingskraft.

Du som vill se vad som döljer sig bekom kulisserna bör läsa Kommissionens förslag till en Europeisk industriell renässans, som daterar sig till den 22 januari 2014. En konkret och realistisk åtgärdsplan för EU:s framtid.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.