Läs och lyssna på Jan Edling

Den gamle LO-mannen Jan Edling har blivit något av en innovationspolitikens “Messias”. För en tid sedan kom han ut med “Agenda för Sverige” på Ekerlinds Förlag. En bok som jag bloggat om tidigare, och som alla som sysslar med Sveriges förnyelse borde läsa. Har Du läst den?

Nu har Jan Edling inbjudits att gästblogga på Näringsbloggen, Näringsdepartementets blogg. Hans inlägg där, som är alldeles för långt som blogginlägg, men är en bra artikel, är väl värd att läsa. “Min syn på innovationspolitiken” är rubriken, och den kan också rekommenderas till läsning. Hans länkar är också bra.

Jag kommer åter till detta i ett nytt inlägg, men vill avisera Jan Edling direkt…

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.