Lite mer om Trumpen

Min blogg i förra veckan om Donald Trump väckte onekligen uppmärksamhet. Undrar hur många som läst eller har kollat “Solution 2016”, som jag hänvisade till. Där hittar Du den politik som Donald Trump verkar för. Programmen, 49 olika områden, har utarbetats av ett 50-tal anställda på den konservativa tankesmedjan Heritage Foundation. Som är konservativ enligt USA:s måttstock, vilket i stora stycken är liberal, enligt europeisk ideologi (med en del undantag).

Här är Washington Examiner som analyserar det stora inflytande som Heritage foundation, den stora tankesmedjan, får på den kommande president Trumps politik.

Min gode vän Ed Feulner, som under årtionden varit Heritage Foundations VD, har berättat vad som skedde redan i september i år. Men jag valde att publicera uppgifterna efter valet. Ed Feulner är nu Donald Trumps “principal domestic policy advisor”. Följde upp min bild så sent som i går vid en förnyad kontakt med Feulner.

Det tycks inte vara så många som har kontakter med den nya ledningen i USA. Det visade Carl Bildt, som har ett stort nätverk, när i påpekade för SvD: ”Jag känner ingen som stått upp för Donald Trump, eller ens antytt villighet att göra det”. (SvD lördag).

Göran Persson gav Trump sitt gillande i en intervju med DI

Vad betyder Trump för Teknologi och Innovationsområdet? Här finns en sammanställning, som både ger en positiv och negativ bild. Mycket är fortfarande oklart. Det är ITIF som gjort sammanställningen. Som onekligen är intressant, och den källan kan användas även i framtiden.

Till sist vill jag tipsa om Hans Bergströms givande artikel i fredags i Dagens Industri. Om hur man bör tolka Trumps seger. “Fly inte från folks genuina oro”, skrev han. Den visar en insikt som Maciej Zaremba tyvärr inte alls visar upp i sin stora söndagsartikel.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.