Muharrem Demirok “skojade” enligt en ledande Center-riksdagsman

På min fråga i måndags “Varför vill den blivande Centerledaren att muslimerna ska ta över Europa?” svarade en riksdagsledamot i Centern:

“För att han skojade vilket alla fattar”

 

Niels Paarup-Petersen (C)

Riksdagsledamot för Malmö
Talesperson för cybersäkerhet och digitalisering
Försvar-, utbildnings och näringsutskottet
På twitter skrev Demirok den 24 juni 2017: “Vi muslimer är upptagna med att fira Eid. Och att ta över Europa” (Länk till Demiroks original)
Skämtade han också om demokratiseringen i Turkiet, där han skrev “Turkiet är verkligen på rätt väg?” Han skrev också att “Erdogan nu (löser) faktiska problem”, med hänvisning till det demokratiseringsförslag som Erdogan lade fram. Därefter verkar Demirok ha ändrat uppfattning, men berodde det på att han skojade?
Dessa uttalanden borde media borde be Muharrem Demirok att förklara. Menade Demirok inte vad han sa? Var det bra ett skämt?
Hur är det med de andra twitterinläggen som Demirok gjort, där han bland annat talar illa om vita män? Var det också ett skämt för drygt ett år sedan när Demirok skrev följande på twitter:
Muharrem Demirok på twitter den 29 juli 2021.
I mitt tidigare blogg om Demiroks olika uttalanden frågade jag om Centerväljarna visste vad Demirok står för. Nu vill jag, och säkert många med mig, veta vilken person som blir ledare för ett av våra partier i morgon. Våra journalister gör inte sitt jobb, ställer inte frågor om detta till den blivande Centerledaren. Är det bara skämt, menade inte Demirok allt det han har sagt och skrivit? Det vill nog många veta.
PS Ryssland fick ta hand om 920 dödade soldater igår, enligt ukrainska ÖB, vilket är ett sorgligt rekord. Förstörd materiel: Åtta stridsvagnar, fyra pansarvagnar, tio haubitsar och fyra salvpjäser samt 13 lastbilar.
PPS Med den nya ryska taktiken, köttkvarnen eller kanonmaten, kommer ryssarna att den närmsta tiden ta viss mark. Tyvärr dröjer de tyngre vapnen med stridsvagnar i spetsen, som Ukraina hade behövt långt tidigare. Ryssarna är okänsliga för hur många soldater som dör, det har vi fått bevis på under den senaste månaden. Detta betyder inte att Ukraina förlorar, men kriget kommer att ta längre tid, tyvärr.
Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Ett svar på ”Muharrem Demirok “skojade” enligt en ledande Center-riksdagsman

  1. Bra research av dig Håkan av Murres inlägg om muslimsk prioritering och Positiva kommentarer om Erdogan.. Blev förvånad i morse när Morgonprogrammet i 1an som ställde frågor till ledande centerpartister men helt avstod från muslimfrågor och istället fortfarande tog upp Murres 90-talssynder som inte påverkar politiken varken då eller nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.