Det skulle förvåna om inte ordning och reda i Sverige blir huvudfrågan i det allmänna valet 2022. Nu när allt mer kommer fram, som ansvariga politiker inte vill ska komma fram i dagsljuset.
I Sverige är identiteten till salu. Det framgår av en artikel i senaste numret av Fokus. Artikeln är skrämmande och visar på ett samhälle – Sverige – som inte fungerar:
- Det är lätt fuska sig till en identitet – en man hade 2015 skaffat 40 olika identiteter
- Handel med identiteter och försäljning av körkort sker och brottslingen släpps direkt
- Folkbokförings-brott kan ge fängelse i två år, men ingen döms till detta
- Skatten, polisen, försäkringskassan och migrationen får inte prata med varandra.
- Polisens kontroll av invandrares fingeravtryck måste beviljas av Migrationsverket,
- Drygt 600.000 bor i cirka 60 utanförskapsområden
- Så många som 200.000 människor kan bo på felaktiga adresser
- Alla säger sig vilja ha en ny folkbokföring – ingen vet hur
- Under 1900-talet har folkbokföringen utretts 10 gånger
- En ny utredning pågår nu om folkbokföring, färdig i april nästa år, tillsattes för ett år sedan.
I en debattartikel den 8 juli i år i Aftonbladet gick Mikael Damberg och Magdalena Andersson ut och påstod att “Vi kraftsamlar mot kriminella nätverk”. Så här avslutades artikeln:
Vi tänker aldrig acceptera att våra välfärdssystem utnyttjas av kriminella som både utnyttjar människor och skor sig på samhällets resurser. Därför får nu dessa 12 myndigheter tillsammans i uppdrag att växla upp arbetet mot den här sortens brottslighet ytterligare.
Våra myndigheter blir allt mer samordnade och effektiva i sina insatser mot kriminaliteten, och vårt samhälle är både starkare och mer uthålligt än vad de kriminella nätverken någonsin kommer att bli. Steg för steg ska de pressas tillbaka och lagföras.
Mikael Damberg, inrikesminister (S)
Magdalena Andersson, finansminister (S)
Inget tyder på att detta har givit effekt, utan nu väntar man på utredningen om folkbokföringen och samordningsnummer som blir klar den 1 april 2021. Sedan ska den på remiss, bearbetning i regeringskansliet, varefter Lagrådet ska höras, sedan proposition och därefter behandling i riksdagen. Till sist beslut och genomförande.
Heja Långbänken!