Putin uppmanar Väst att förråda Ukraina genom fredsförhandlingar

Nu har verkligen Vladimir Putin visat sina kort helt öppet och utmanande. I ett tal för någon dag sedan säger den ryske presidenten helt oförblommerat att Väst måste genom förhandlingar förråda Ukraina. Ryssland ger inte upp, Ukraina tillhör dem.

Kriget som Ryssland för i Ukraina är inte ett krig mot Ukraina utan ett krig mot Väst. Enligt Putin.

Tyvärr redovisar inte våra media, tidningar, radio eller TV denna mycket sensationella uppgiften, även om många dragit slutsatsen att Ryssland inte ger sig. En mycket detaljerad redovisning av Vladimir Putins tal finns i dagens analys från Institut for the Study of War, ISW.

Slutsatsen är, enligt ISW, att Ukraina kommer att utplånas. Fred betyder att Ukraina ger upp, eller snarare att vi Västländer ger bort Ukrainas och ukrainarnas existens. Det finns inget Ukraina säger Putin, landet är en del av Ryssland, Ryska Mir (Den Ryska Världen)

Engelska The Standard redovisade för en kort stund sedan uppgifterna om Vladimir Putins ambitioner att ta över hela Ukraina och att skälet är att kriget förs med Väst, med Ukraina som ombud. Ukraina är enligt Putin en del av Ryssland, och man kan enligt honom inte föra krig mot sig själv. Enda sättet för Ukraina att bli fritt är att ge upp kriget och överlämna sig till Ryssland, som man tillhör. Detta skulle vara vår uppgift. Skälet till Putins uppgifter nu ska vara att motivera de stora ryska förlusterna, enligt The Standard. Fan trot, för Putin har även tidigare sagt samma sak, om än lite mer inlindat.

Ukrainska Pravda, och som är en i Ukraina befintlig oberoende digital nyhetskanal, som jag regelbundet följer, ger uppgifterna om Putins tal och ISW:s analys och slutsatser på ett kort och förstående sätt. Något för de svenska medierna att använda. Eller ska de fortsätta tiga?

Vill vi förråda Ukraina? Vill vi att Vladimir Putin går vidare med Moldavien och Finland, som ISW anger som troligt, om Ryssland får införliva Ukraina, som ju egentligen tillhör Ryssland redan. Avnazifiering ska sedan ske och alla ryska förrädare, med president Zelensky i spetsen, ska elimineras. Vad nu det betyder.

Idag fortsätter Ryssland bombardemang av Ukraina. Det får bloggen återkomma till. Nyheten om Vladimir Putins krav på att Väst måste förråda Ukraina  behöver komma ut först. Eftersom svenska medier sover sin törnrosasömn. Kanske kan en svensk journalist göra sitt jobb?

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

3 svar på ”Putin uppmanar Väst att förråda Ukraina genom fredsförhandlingar

  1. Putins megalomani har nu nått psykotiska nivåer precis som Hitlers mot slutet av WW2. Det är nog bara en tidsfråga innan han gör en lista på vilka andra länder som också egentligen är Ryssland och när de kommer att anslutas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.