Ryssland är en terroriststat – EU-parlamentet konstaterar

EU-Parlamentet beslöt med en förkrossande majoritet igår att klassa Ryssland som en terroriststat. Till och med de svenska vänsterpartisterna röstade för, vilket var ett kors i taket. Idag utreds Ryssland för hela 40.000 krigsbrott. Det blir hundratals till för varje område som Ukraina befriar.

Terroristorganisationen Wagner skickade igår ett dödshot till EU-parlamentet, när man beslutat om Ryssland som terroriststat.. Wagner förklarade EU-parlamentet upplöst och visade upp en blodig slägga som symbol för vad som kommer hända EU-parlamentet.

Att vi skulle få uppleva detta i Europa på 2000-talet är ofattbart. Visserligen är Vladimir Putin ansvarig tillsammans med hans tusentals medlöpare, men även det ryska folket har ett stort ansvar. De har låtit detta ske och många sympatiserar med de ryska ledarna och vill ha ett utrotningskrig mot Ukraina. Förre presidenten Medvedev, nu vice ordförande under Putin i det ryska säkerhetsrådet, uppmanade igår till “total utrotning av den ukrainska staten i sin nuvarande form”.

Ryssland har , enligt ukrainska uppskattningar, under den senaste månaden skadat landets infrastruktur till en kostnad på ungefär 2 miljarder dollar, eller 20 miljarder svenska kronor. Svårigheten är inte att betala detta i form av nya, kompletterande utrustningar, utan att hitta dem här och nu. Idag arbetar 70 team i Ukraina med reparationer, där ett 1000-tal specialister ingår. Oftast återställer man elen inom några timmar, men nu verkar förstörelsen vara för stor för att klara detta.

Fortfarande väntar Ukraina på att installera och få funktions-säkert sitt luftförsvarssystem. Här skulle USA, Tyskland och Spanien hjälpt Ukraina tidigare och inte väntat så här länge. Av 70 missiler igår sköt Ukrainas försvar ned 51, samt de 5 drönare som också var i farten.

Påven Francis jämförde Rysslands krig mot Ukraina med Holodomor, som var svältkriget mot landet 1932-33. Det var Påvens kraftigaste fördömande av Ryssland, något som säkert har stor påverkan på världens katoliker.

Storbritannien skickar Sea King-helikoptrar till Ukraina och blir därigenom det första landet som stöder Ukraina militärt med flyg. Återstår attackflyg, men det här är ett steg på vägen

De ryska förlusterna t o m igår:

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

5 svar på ”Ryssland är en terroriststat – EU-parlamentet konstaterar

 1. Hej Håkan !
  Härligt att Du mår bra igen.
  Fantastiskt att Du orkar och kan hålla oss andra uppdaterande om händelser.
  Tack
  Hälsar
  Bosse

 2. Hej Håkan !
  Härligt att Du mår bra igen.
  Fantastiskt att Du orkar och kan hålla oss andra uppdaterande om händelser.
  Tack
  Hälsar
  Bosse

  • Tack Bosse!
   Här är det full fart nu. Beklagar bara att jag störde ordningen, att föredraget inte kunde hållas till sitt slut. Ukraina är så viktigtr. I morgon blir det nya intressanta uppgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.