Ryssland försöker skrämma genom att bomba – stärker i stället motståndet

Rysk missil-attack mot centrala Kharkiv igår morse 

Ilskan hos ukrainarna bara ökar

 

Den oberoende nyhetsbyrån Al Jazeera, som faktiskt är riktigt bra, redovisade igår tre avgörande inslag i Ukrainas motoffensiv, inklusive det som sker på Krim. I nära samarbete mellan den ukrainska armén och partisaner:

  • Vapendepåer och logistik-centra  för förnödenheter oskadliggörs
  • Lokalbefolkningen informerar den ukrainska militären
  • En medveten och aktiv demoralisering av de ryska trupperna pågår.

Ukrainas motoffensiv beskrivs här i en artikel i Kyiv Independent idag. Den visar ukrainska framgångar, men är försiktig med detaljerade uppgifter. Sådana ska komma om några dagar. Man vill inte ge ryssarna information, för det skulle underlätta för Ryssland, då dess trupper är dåligt informerade.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.