Ryssland fortsätter och backar även dag 562

Publicerat 8 september 2023

På en ryskvänlig kanal sa man för två veckor sedan att Ryssland blir starkare för varje dag. Blir man det genom att backa? Nu omdirigerar Ryssland trupper för norr och öster till den södra fronten. Förflyttningarna är svåra och de ryska trupperna störs hel tiden. Detta innebär att de fronter man lämnar blir lättare för Ukraina att avancera på.

En del tror t o m på en rysk kollaps, inte omöjligt sa överstelöjtnant Paasikivi till BBC för två vekor sedan.

Låt oss se vad som har hänt det senaste dygnet. Det som sker fångar de ukrainska trupperna upp med drönare. Man är sparsmakad på uppgifter om sig själva, för att inte avslöja för mycket för ryssen. De uppgifter man får in den vägen, genom en systematisk och synnerligen framgångsrikt arbete, ger tydligen väldigt exakta uppgifter.

Det gångna dygnet förlorade ryssarna 640 man (inga kvinnor – de skulle bara bli utnyttjade).  Vidare förlorades 23 stridsvagnar och 23 pansarskytte-fordon. Extrema 31 haubitsar eller tunga granatkastare förstördes, samt en  salvpjäs och ett tungt luftvärnssystem. Därtill slogs hela 47 transportfordon eller tankbilar ut.

Det stora antalet utslagna transportfordon torde bero på truppförflyttningarna, så med dessa siffror förstår man ryssens problem.

Efter Ukraina står inte Sverige på tur, enligt en rysk general, men hela Östeuropa. Den ryske  General Andrei Mordvichev säger i en intervju att ta Ukraina tar lång tid, så det är ingen idé att tidsutsätta segern. Givetvis ska vi sedan ta hela Östeuropa, uttalade den här generalen. Du som är intresserad kan se en kort video med detta.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.