Ryssland på sin 663:e dag av anfallet mot Ukraina med hjälp av 7e AP-fonden

Det är fullständigt otroligt att Ryssland får hjälp av den svenska 7e AP-fonden, som investerat 20 miljarder i företag som hjälper angriparen med stora skatteintäkter. Detta framgår av en artikel som jag medverkat till i Dagens Nyheter idag. “Svenska pensionspengar göder den ryska krigsmaskinen”. Tyvärr är det en betalvägg, trots att det rör sig om en opinionsartikel, som chefredaktören Peter Wolodarski sagt ska vara fri.

Denna länk ska fungera till artikeln (meddela om så inte är fallet)

Magnus Holst, presschef på Volvo Cars säger idag att glimmern i elbilarna från Volvo kommer från Ryssland. Hur kan man? Det verkar inte vettigt att företag fortsätter att gynna angriparen Ryssland. Nu krävs verkligen att Sverige och EU inskärper restriktionerna. Samtidigt måste väl de människor som arbetar i våra företag förstå att de inte ska hjälpa brottslingen Ryssland?

Hur det går i kriget? Jo så här ser senaste dygnets förluster ut: Hela 1 090 soldater eliminerades, otroliga 44 stridsvagnar slogs ut, och 60 pansarskytte-fordon. Dessutom, bakom fronten, slogs 38 haubitsar eller tunga granatkastare ut, tre salva pjäser och ett tungt luftvärnssystem samt hela 56 transportfordon och fyra enheter särskild utrustning.

Är det någon som tror att detta går Ryssland obemärkt förbi?

Ryssland är mycket värre ute än omvärlden redovisar. Nästan alla internationella journalister har i rädsla lämnat landet. De som finns kvar är i Moskva och någon i St. Petersburg. De vågar inte skriva vad som helst, utan tänker på sig själva och idkar självcensur.

Ett angrepp igår på flygbasen i Rostov Oblast: Skadorna på Su-34  efter gårdagens drönaranfall är stora. Två Su-34, stora bombplan. är helt förstörda. Tio andra plan är skadade. Dessa plan kostar en halv miljard per styck.  Dock hade Ryssland dryg 100 sådana plan, men redan tidigare hade 23 förstörts eller blivit skadade.

Det har kommit rykten om att Sverigedemokraterna skulle vilja stoppa stödet för Ukraina.  Hur skulle de kunna gå Putins ärenden? Då får SD många nya fiender i Sverige, en sitter här. Har försökt få det bekräftat, men har inte lyckats.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

4 svar på ”Ryssland på sin 663:e dag av anfallet mot Ukraina med hjälp av 7e AP-fonden

  1. Bra kria i DN! Viktigt att vi blir uppmärksammade på svartfötter som Mondelez och andra och nu oxå Sjunde Apan. Med sina rätt stora poster kan de helt klart påverka. Varför är det inte gjort? Av okunskap och feghet, tror jag.

    Fortsätt dit goda arbete!
    Christer

  2. Otroligt svagt att 7 AP, inte gör något.
    Rykterna säger att SD vill stoppa bidrag till Ukraina – är det så tror jag att de kommer att få det mycket svårt i framtiden. Jag kommer att göra allt för att motarbeta dem om detta bekräftas.

    • Det är inte så att SD vill ha bort stödet till Ukraina. Har talat med folk i ledningen för partiet och riksdagsgruppen. Däremot ingår stödet till Ukraina i den allmänna budgeten som SDhar synpunkter på. Därav missuppfattningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.