Rysslands största förluster led de i går (Enligt Ukrainas ÖB)

Ryssland led de största förlusterna under det senaste dygnet – igår alltså. iDetta i Sievierodonetsk i Luhansk Oblast i öster. Det var den 30:e oberoende motoriserade infanteribrigaden i den  2:a armén i den Ryska federationens väpnade styrkor som drabbades. Där förstördes uppskattningsvis 70 – 80 stridsvagnar och förlusterna i soldater kan uppskattas till 700-800. (OBS! Detta är utifrån de uppgifter som Ukrainska ÖB lämnat)
Fem tågstationerna i västra Ukraina besköts i morse med missiler, kanske en vedergällning för gårdagens stora förluster. Samma sak när robotkryssaren Moskva slagits ut, då man skickade missiler mot Kiev. De ryska trupperna tycks förlora i de flesta stridshandlingarna på marken, och använder därför missiler och artilleri som kompensation. Något som inte lönar sig i det långa loppet, eftersom ukrainarna inte ger sig för skrämseltaktik.
Ryssland (läs Vladimir Putin) ger sig inte förrän den hela den ryska armén som nu finns i östra och södra Ukraina är massakrerad. Som skedde norr om Kiev. Med ett vapenstillestånd kommer Ryssland bara att hålla sig kvar i Donbas och södra Ukraina. En massakrering av den ryska armén innebär dessutom att de områden som sedan 2014 i Donbas kan återtas av Ukraina. Däremot inte Krim.
De totala ryska stridsförlusterna från 24.02 till 25.04  Alltså t o m igår, enligt Ukrainska ÖB var
 • Ca 21900 soldater dödade (uppskattning efter förstörda enheter)
 • Stridsvagnar  884 enheter
 • Bepansrade fordon 2258 enheter
 • Artillerisystem  411 enheter
 • Robotramper 149 enheter
 • Luftvärnssystem 69 anläggningar
 • Flygplan 181 enheter
 • Helikoptrar 154 enheter
 • Vanliga militärfordon  1566 enheter
 • Båtar inklusive en robotkryssare 8 enheter
 • Tankbilar 76 enheter
 • Drönare 201 enheter

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

6 svar på ”Rysslands största förluster led de i går (Enligt Ukrainas ÖB)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.