Så här får vi igång Sverige – masstester och Grön knapp i kavajslaget

Gårdagens blogg fick en stor respons. Detta gäller – uppdaterad:

Idag är läget tydligen detta på testfronten:

  • Sjukvårdspersonal kan inte testas pga brist på test-kits
  • Under veckan ska 1000 slumpvis utvalda testas för att se utbredningen

Varför inte använda alla test-kits som idag finns för att kolla upp sjukvårdspersonalen? Samtidigt borde regeringen tillsammans med Socialstyrelsen och andra aktörer på omedelbart se till att produktionen av test-kits kommer igång, respektive förbereds.

Kina har erbjudit Sverige hjälp. Den kinesiske ambassadören besökte UD i förra veckan med erbjudande om hjälp. Tydligen både med utrustning och test-kits. Men, enligt mina källor så har regeringen/UD inte svarat på detta. Vad väntar regeringen på?

Nog borde den svenska regeringen kunna svälja förnedringen att Kina, som sagt så mycket dumt om Sverige, nu hjälper till när vi är i detta prekära läge. Ska regeringen tillsätta en utredning först?

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.