Tänk hur duktiga Ryssland är på desinformation – men Ukraina på den nya fronten Dag 756

Negativa besked om Ukrainas möjligheter att försvara sig är “i hög grad är resultatet av en framgångsrik rysk informationskampanj vars mål är att bryta ner det västliga stödet till Ukraina.”

Så skriver statliga FMV i ledaren i sin tidskrift “Teknisk Und Informerar”. Den konstaterar att Ryssland kan inte segra om Väst fortsätter stödja Ukraina.

Det är tyvärr alltför många medier och kommentatorer som hjälper Putins Ryssland med negativa uttalanden om Ukrainas möjligheter att segra. Varför? (Rysk desinformation) I Ukraina så tror hela 89 procent av befolkningen att man kommer att segra. De är åsyna vittnen till det som händer och borde veta/förstå.

Den nya fronten inne i Ryssland som Ukraina öppnade för en tid sedan är effektiv. En stor del av raffinerings-kapaciteten i Ryssland är utslagen. Därtill har Ukraina börjat med drönare bombad militära mål, som vapenfabriker och flygfält. Detta känns, var så säker.

Dessa bombningar kommer att fortsätta vecka efter vecka, månad efter månad till dess Ryssland fått nog. Ukraina ligger nu på en produktionstakt av mellan en och två miljoner drönare per år. De flesta är små, men tillräckligt många är långdistans. Bara i Ukraina är det 200 fabriker idag som producerar drönare. De får dessutom hjälp från utlandet, även med produktion.

Den ryska flygbasen Engels i Saratov Oblast bombades av ukrainska drönar-robotar under natten till igår. Dryga 60 mil från Ukraina. Fyra explosioner hördes. En rejäl brasa kunde noteras. Ryssland påstod att de sköt ned alla drönare, och att inget skadades. Se då bilden nedan, som en rysk kanal, ASTRA, redovisade. Inga skador påstår ryssarna. Man får nästan skratthicka. Explosions heard in Russia's Engels – video

Tll sist bloggens nya favorit:

Ukrainska försvarsstyrkor har lyckats stabilisera situationen i Ukrainas öst, vilket Oleksandr Syrskyi, överbefälhavare för de ukrainska väpnade styrkorna sa, i ett samtal med general Thierry Burkhard, chef för den franska arméns försvarsstab.

Så nu fortsätter Ukraina på den nya fronten inne i Ryssland (säkerhetschefen Bodanov), samtidigt som man stärker försvaret succesivt i Öst och Syd.

PS Estlands e-government byrå har, i samarbete samarbete med NATO, anpassat Moldaviens cybersäkerhet till euro-stand vilket stärker Moldaviens förmåga att hantera hacker-attacker och andra säkerhetshot på cyber-området.
Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.