“Vårt Sverige kan bättre” säger Magdalena Andersson

Om “Vårt Sverige kan bättre” så måste det vara i förhållande till något som inte gått så bra. Bättre än under de gångna 8 åren. Se själv, både S och Magdalena Andersson säger att “Vårt Sverige kan bättre”. 

I gårdagens utfrågning av Magdalena Andersson fick hon frågan av Anders Holmberg i SVT:s utfrågning. Vad är det som säger att de kommande 4 åren blir bättre än de 8 gångna åren? som inte gått så bra. Inget svar, vill jag påstå. Kolla själv! Höjdpunkterna finns här på tre minuter.

Faktum är att Magdalena Andersson erkände att man inte gjort tillräckligt under de gångna 8 åren för att sätta stopp för gängkriminaliteten. När frågan om effekterna av nedläggningen av Ringhals 1 och 2 ställdes kunde statsministern inte säga emot att priserna säkert blivit lägre om kärnkraftverken varit i bruk nu. När det gäller vårdgarantin var Magdalena Andersson svarslös.

Om det ska vara trovärdigt måste rimligen den nu sittande regeringen med statsminister Magdalena Andersson säga:

  • Vi har misslyckats med att bekämpa gängbrottsligheten
  • Vi har misslyckats med energiförsörjningen
  • Vi har misslyckats med att uppfylla vårdgarantin

För att sedan beskriva att under de kommande fyra åren, om S får regeringsansvaret, så kommer vi att göra följande för att komma tillrätta med:

  1. Gängkriminaliteten
  2. Energiförsörjningen
  3. Vårdgarantin.

Erkänner inte regeringen först att man misslyckats på dessa viktiga områden, så är man inte trovärdig. Alla vet att regeringen misslyckats. Nästa steg är också att regeringen talar om vad man tänker göra för att lösa dessa tre viktiga frågorna. I förklaringen och beskrivningen av vad man tänker göra måste regeringen också ange varför dessa förslag och åtgärder som regeringen vill genomföra får önskvärd effekt.

Detta är min första blogg efter semestern. Mer följer.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.