Wagner betalar 15 miljoner dollar för mord på italiensk minister. Vad gör Väst???

Med öppna mördare i våra nära länder måste vi reagera. Varje Västländer borde kalla upp sin ryska ambassadör. Skälla ut honom eller henne (om det finns någon kvinna) och kräva svar på vad detta är. Vi kan inte bara blunda när Ryssland beställer mord.

När Vladimir Putin, med hjälp av större delen av det ryska folket, angriper ett helt oskyldigt folk, måste det få inte bara militära och sanktions-mässiga konsekvenser. Ryssland fortsätter dagligen att bomba civila mål- Hittills mer än 40.000 byggnader. Vad säger man då? Från Väst? Utrikesdepartementen i Västvärdens länder borde varje dag, utifrån konkreta händelser, kalla upp sina ryska ambassadörer och kräva svar. Vad f-n håller ni på med?

Eftersom inga kraftiga reaktioner – som ovan – sker från Västländerna idag så tycker givetvis Putin att han inte behöver bry sig.

Visserligen var det 35 länder som avstod att rösta mot det ryska invasionskriget i FN, sex stödde Ryssland. Hela 141 röstade för att fördöma Ryssland. I FN.

Väljer Västländerna – och de flesta av de 141 som är fördömer Rysslands anfallskrig – att inte säga något när Ryssland fortsätter att bomba civila mål och nu också leja mördare – då är de medskyldiga.

Sedan borde Väst, med US i spetsen – på ett effektivt sätt informera the Global South. Det har man misslyckats med hittills., Det är dags visa att Väst är vuxen uppgiften att ge den rätta bilden. Det borde inte vara svårt på det sätt Ryssland beter sig. Sverige borde gå i bräschen – åtminstone i EU, där vi är ordförandeland nu.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

2 svar på ”Wagner betalar 15 miljoner dollar för mord på italiensk minister. Vad gör Väst???

  1. Jag uppskattar din oförskräkta, outtröttliga och korrekta information om detta orättfärdiga krig.
    Torbjörn

  2. Sverige är ju ordförandeland i EU just nu. Borde inte Billström kalla till sig den ryske ambassadören i Stockholm och avkräva en förklaring från Ryssland? Det är ju en rysk medborgare som hotar en italiensk minister till livet med belöning dessutom!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.