Satan själv uppträder ofta med död och förstörelse – i och kring Ukraina

Varje dag slår Satan till i form av Vladimir Putin. Död följer i hans spår. Förstår inte att reaktionerna emot detta monster inte är starkare än de är. En bödel med hemvist i Europa vid namn Vladimir Putin..

Antalet ryska oligarker som sedan den 24 februari dött av oförklarliga anledningar nådde i lördags 21 stycken. Senast, men säkert inte sist, i raden var den tidigare ägaren till fastighets-utvecklaren Don-Stroi, Dmitriy Zelenov, som dog i södra Frankrike i lördags. Dödsorsaken var att han snubblade i en trappa i semesterorten i Antibes. Det var efter middagen och han kände sig illamående. Ett tecken på förgiftning?

En oligark begick självmord genom att  att skjuta sig själv med tre kulor i skallen, något som borde vara världsrekord. Han måste väl ha haft en medhjälpare?

I fredags drabbades Ukraina i fredags av den 7e stora missilattacken, den första skedde den 10 oktober. Rysslands sätt att hävda sig när det går så dåligt på slagfältet. Också ett sätt att försöka skrämma ukrainarna till underkastelse genom att eliminera elförsörjningen och vattenförsörjningen i landet.

.Ryssland skickade iväg 76 kryssnings-missiler i fredags förmiddag, varav Ukraina sköt ned merparten. Av de 40 missiler som var avsedda för Kiev oskadliggjordes 37. När Patriot-systemet är installerat kan försvaret bli ännu bättre. Redan på lördagsmorgonen var strömmen åter till två tredjedelar av hushållen och vattnet till hälften. Då fungerade också tunnelbanan igen.

Ukrainska trupper och partisaner gör livet surt för ryssarna. De meddelar sig ofta inte med omvärlden för de vill inte visa vad de gjort och var, för att hålla både ryssar och befolkningen okunnig. Det gäller ledningscentraler, militära truppsammandragningar och vapenförråd.

Ett undantag är ett attentat mot två ryska truppsammandragningar och två ammunitionsdepåer  i Zaporizhia Oblast i fredags, den 16e december. Då uppskattar man antalet skadade ryska militärer till 150 (samt ett antal dödade) samtidigt som 10 militära installationer förstördes.

För en timme sedan  träffade Vladimir Putin Belarus president Alexander Lukashenko i Minsk. Första gången på mer än tre år. Vad vill Putin? Få med Belarus på ett nytt engrepp på Kiev-området i Ukraina? Bedömare tror inte att detta kommer att ske, men ett nytt ryskt angrepp är inte uteslutet, från Belarus.

Vladimir Putin vill i så fall medvetet öka den ryska kanonmaten, som idag uppgår till hela 500 döda soldater per dygn, med minst ett par hundra till. Dödligheten på den ukrainska sidan lär ligga på en sjunde-del av det som drabbar ryssarna. Desinformationen hemmavid i Ryssland är monumental, man ger bara positiva bilder av kriget och de fantastiska ryska framgångarna. Är det någon som känner igen den bilden?

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.