Anders Borg ber Världsbanken analysera vårt företagsklimat

Det märks att Anders Borg tagit intryck. Han inser behovet av att utveckla vårt företagsklimat. Därför ber han Världsbanken att analysera och komma med förslag. Starten sker redan idag, och man kan misstänka att näringsminister Annie Lööf varit pådrivande. Det är bra om vi även får Världsbankens genomlysning av företagsklimatet. Det finns redan en som OECD gjort, som dock sett på den större helheten – innovationsklimatet.

Världsbanken kommer på regeringens uppdrag att genomföra en stor undersökning av det svenska företagsklimatet och hur det kan göras bättre, det säger finansdepartementet i en pressinbjudan idag på morgonen. Ansvarig från Världsbanken blir Augusto Lopez Claros.

Finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf bjuder därför i eftermiddag klockan 15.00 in till en pressträff tillsammans med den ansvarige utredaren Augusto Lopez Claros från Världsbanken. Redan nu kan man läsa om regeringens intentioner på Brännpunkt, där Borg-Lööf skriver idag.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.