Är man för evigt ansvarig för vad andra gjort?

“Hur länge har jag arvssynd?”, det frågar den nyvalda riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna Jessika Stegrud.

Läs intervjun med henne i SvD idag, som ger lite perspektiv. (Betalvägg)

Men utan betalvägg och som Du absolut borde ta del av idag: Paulina Neudings utmärkta  ledare i SvD idag “Meloni kan inte stämplas som fascist

Om rötterna avgör ett partis position idag blir det svårt för Vänsterpartiet, som i så fall får bära Josef Stalins alla miljoner mord på sina axlar. Stalin som var väldens främste vetenskapsman enligt den förra Vänsterledaren C-H Hermansson. För min del kan jag acceptera att det nuvarande Vänsterpartiet har gjort tillräcklig avbön för Stalin-kulten, men det som står i dagens partiprogram måste jag/vi ta på allvar.

Vänsterpartiet vill förändra vårt ekonomiska system, ersätta marknadsekonomin. Därtill kommer att de har ett ungdomsförbund som säger att partiet är kommunistiskt. Och ungdomsförbundet, som är en del av Vänstern, måste väl veta hur det stora partiet är – och det verkar vara just ett kommunistiskt parti. Det säger åtminstone dess ekonomisk-politiske talespersonen Ali Esbati

DN som angripit Sverigedemokraterna i parti och minut och samtidigt anklagat de partier som samtalar med dem för att vara bruna eller fascistiska borde dels lugna ned sig och inte heller spä på hatkampanjerna i Sverige. Det är en maning som riktas till statsministern också som i ett “förlorar-tal” tyckte att hatet nu vunnit i valet. Annie Lööf med sina nyss-nazister hör också till de som förmörkar samtalsklimatet i landet.

Dagens Nyheter har inte bara Sverigedemokraterna på hjärnan, utan också klimatfrågan.

För några år sedan hävdade DN:s kulturchef Björn Wiman att det är “Dags att ställa klimatförbrytarna till ansvar för brott mot mänskligheten” Vad var då ett brott mot mänskligheten, som ger livstids fängelse? Jo, även att inte acceptera IPCC:s analys skulle vara ett sådant brott, enligt Wiman. En journalist och en av Sveriges ledande tidningar, Dagens Nyheter, som inte kan acceptera olika åsikter, utan att belägga dem som brottsliga.

Detta skriver jag för att få de namngivna – och andra inte nämnda – att fundera en gång till innan de fortsätter spä på det konfrontativa samtalet i Sverige

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

2 svar på ”Är man för evigt ansvarig för vad andra gjort?

  1. Apropå DN:s Björn Wiman ligger väl närmare till hands att försöka lagföra MP- och andra politiker som försatt oss i rådande energiknipa. De ansvarar för en medveten politik som trots varningar lett just till rådande kris.

  2. Instämmer till 100% med dig och Tege Tornvall. Björn Wiman är så ideologiskt indoktrinerad att han är blind för verkliga fakta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.