Årets Opinionsbildare misslyckades kapitalt

Nog är det underligt att Daniel Suhonen blev utsedd till “Årets Opinionsbildare” när han helt misslyckats med detta. Både enligt honom själv och det objektiva utfallet. Så här motiverar juryn att den mest misslyckade får priset som Årets Opinionsbildare:

“Vinnaren i årets opinionsbildare ledde under 2018 arbetet med en professionell, genomarbetad och förankrad opinionsbildning av sällan skådat slag för att göra valrörelsen till en klasskamp”, lyder motiveringen.”

Valrörelsen blev ingen klasskamp, tack och lov. Trots att Suhonen och Katalys publicerade otaliga klasskampsrapporter, framträdde i media var och var annan dag, men ändå gick valet i motsatt riktning. Det blev inte en förflyttning mot marxismen, som är det som Suhonen och Katalys står för (med stöd av fem LO-förbund)

Om det hade funnits ett pris för Årets Linslus“, så hade David Suhonen varit en värdig vinnare. Svängdörrar i media hade Suhonen under senare år, efter Håkan Juholt-boken.

Att Daniel Suhonen själv medger att han inte lyckats få opinionen med sig framgår av hans kommentar:

Det här är långsiktig opinionsbildning. I 40 år har Sverige svängt högerut. Om 40 år ska det vara socialism igen, sade Daniel Suhonen, på galan där priset delades ut. 

Att Daniel Suhonen är glad själv framgår av hans twittrande nu på morgonen. Och, vill jag tillägga själv: Det är en sympatisk person, en “fiende” som man kan utbyta åsikter och även äta lunch med.

Den som verkligen förtjänade sin utnämningen i går är “Årets Ledarskribent” är PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens Industri.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.