Dag 749 Hårda slag emot oljedepåer och raffinaderier i Ryssland

Ukrainas säkerhetstjänst (SSU) attackerade tre oljeraffinaderier i Ryssland med drönare natten mellan den 12 och 13 mars, nämligen de i Ryazan och Kstovo i Nizhny Novgorod Oblast och Kirishi i Leningrad Oblast.

Källor till Ukrainska Pravda säger att Ukrainas säkerhetstjänst tillsammans med andra representanter för de väpnade styrkorna attackerade den ryska flygstyrkans bas i Buturlinovka och ett militärt flygfält i Voronezh med hjälp av drönare.

Här en bild som visar den nya fronten i kriget. Inte kul idag att heta Putin och bo i Ryssland:

Bild

Det ryska försvarsministeriet hävdade att 65 ukrainska drönare attackerade Ryssland natten mellan den 12 och 13 mars, och att alla förstördes. En lögn, vilket ryska Telegram-kanaler visar genom att uppge att flera angrepp lyckades. Med gigantiska bränder. Fokus är på energi-olja och militära mål.

Just när jag ska avsluta detta kommer en ny rapport: Ett fjärde ryskt raffinaderi har bombats, denna gången i Novoshachtinsk, som ligger i  Rostov Oblast,, nära den ukrainska gränsen. Brand och förstörelse där också.

Ryska Frihetslegionen inledde igår räder mot ryska Kursk och Bilhorod Oblast. Störst framgångar nåddes i södra Bilhorod Oblast, där DeepstateMap uppger att nästan fjorton kvadratkilometer nu är omstritt.

Idag har raiden in i Ryssland fortsatt och invånarna i städerna Kursk och Bilhorod har uppmanats att evakuera, av de pro-ukrainska ryska trupperna.

Räderna fyller likt bombningarna av ryska raffinaderier en viktig sekundär funktion i att dra bort rysk trupp från fronten – både arméförband och luftvärn.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.