Davos avslutade klart optimistiskt

Har Du inte följt med vad som kom fram i Davos vid förra veckans toppmöte, eller är osäker på bedömningarna där, så ta del av denna länk: “Global Economic Outlook 2014“. En slutdebatt, som jag tycker väl fångar upp den positiva ton som angavs vid WEF-mötet.

Men där finns också riskerna nämnda.

En intressant svensk krönika stod Peter Wolodarsky för i söndags i Dagens Nyheter. Han fångar upp tre frågor jag vill nämna:

  • De finansiella riskerna och det sociala engagemanget går hand i hand
  • Det privata näringslivet lägger pengar på hög i stället för att investera
  • Öka investeringarna i infrastruktur, utbildning och forskning
  • Genomgripande innovationer leder till framsteg, men inte till jobb

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.