Den fullskaliga ryska invasionen av Ukraina dag 560

Publicerat 6 september 2023

För några timmar sedan slog den onde till och dödade minst 17 personer och 34 skadades. Ryssland bombade då den centrala marknaden i Kostiantynivka i Donetsk-regionen, ganska nära Bakhmut. Medvetet gjordes detta mot civila människor. Det är just en marknad för de lokala invånarna, inga militära installationer, enligt Ukrainska  Pravda. Det finns barn bland offren.

Samtidigt kan vi notera ukrainska framgångar. Ukraina rycker nu fram ytterligare runt Robotyne, strider i Kreminnas skogar, men rycker också fram vid Kamianske längst i väster på södra fronten, invid den torrlagda Dniproreservoaren

Det är inte lätt att vara ryss på slagfältet idag. Det har jag sagt många gånger och upprepar det idag. Det gångna 24 timmarna dödades 610 ryssar. På artillerisidan slogs hela 36 haubitsar – artillerisystem ut, vidare 8 stridsvagnar och 12  pansarskytte-fordon, ett tungt luftvärnssystem och en enhet särskild utrustning. Förlusterna av transportfordon låg på 15 utslagna. Till detta ska läggas ledningscentraler och vapendepåer, som också slås ut i en för ryssarna förskräckande omfattning.

På natten pågår den mest intensiva terrorbombningarna – från rysk sida. Natten som gick skickade ryssarna in 33 missiler. Av dessa sköt Ukraina ned 23. Hela 10 slank igenom, och orsakade stor skada, men missilerna är inte alltid så precisa, dålig precision. Men Är det något Ukraina behöver så är det en påfyllnad av luftförsvaret.

Idag kom en intressant uppgift från Generalsvr_en, en blogg som verkar är oerhört välinformerad om vad som händer i Kreml. I briefing i morse till Vladimir Putin sades: irrecoverable military-operational losses of living personnel of the #RussianArmy – 277,312 people. Data as of 6 am Moscow time today.
Detta är de ryska förlusterna. Nästan 300.000 ryssar har dött

Antony Blinken, USA:s Secretary of State, Utrikesminister, är i Kiev idag och i morgon.Med ett bistånd på över 1 miljard dollar, dvs mer än 10 miljarder svenska kronor.

Vill belysa hur otroligt pressat Ryssland är. Det är CNN som berättade i går, med bilder, att på den ryska flygbasen Engels skyddar man nu sina plan med bildäck. Se bilden här under. Otroligt, vilken nesa…
Image
Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.