Hur påverkas välfärden av vinsten?

Vad säger forskningen om sambandet mellan vinsten och välfärden? Det aktuella läget kommer att redovisas på Entreprenörskapsforum torsdagen den 26 november. Då publiceras rapporten “Vinster, entreprenörskaps och välfärd” med ett seminarium som verkar kunna bli riktigt intressant. Rapporten har ett långt namn “Swedish Economic Forum Report” och ges ut årligen, med olika tema. I är alltså vinsten i välfärden.

Medverkande forskarna:

De olika presentationerna blir föremål för ett kommentarer och diskussion där dessa debattörer medverkar:

Seminariet modereras av Johan Eklund, professor och VD för Entreprenörskapsforum. (Också medförfattare och forskare) Du som deltar i seminariet får ett eget exemplar av rapporten. Annars kan den laddas ned via denna länk, men först efter embargot är lyft, dvs när seminariet startar.

Du som vill anmäla Dig och gå på seminariet, som hålls i finlandshuset, bör nyttja denna länk för anmälan.

Eftersom vinster i välfärden har dominerat debatten hittills, trots att kvaliteten är viktigast (säger regeringen också nu), så kommer jag utvärdera den här rapporten och seminariet. När det beger sig.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.