I morgon: Innovationsupphandling på Vinnova – seminarium

“Innovationser på beställining!” kallar Vinnova sitt seminarium i morgon om offentlig upphandling. Med fokus på innovationsupphandling. (Jag bloggar mot mina principer på söndagen, för att Du skall kunna använda informationen).

Seminariet kommer bara en dryg vecka efter att regeringen i statsbudgeten sagt sig vilja lämna över stafettpinnen till Konkurrensverket (Dock först 2015). Bocken till trädgårdmästare, skev jag i ett blogginlägg, något som engagerat och upprört många. Regeringen har försvarat sig, se kommentar.Dessutom, en förändring skall göras snabbt.

Enligt programmet för måndagens seminarium skall generaldirektören på Konkurrensverket, Dan Sjöblom,  komma till konferensen, som hålls på Waterfront. Med start klockan 10.00. Det kan ju vara intressant att fråga honom om Konkurrensverkets dynamik och hur lämpligt detta verk är att ta hand om innovationer. Hur man drastiskt skall öka innovationsupphandlingen. (Det är inte Dan Sjöholms fel att regeringen vill göra detta) Imorgon kan Du följa seminariet på Twitter med #InnEff  Dessutom kan man se seminariet, som är fullttecknat, på Webben.

För min del tror jag aldrig att Konkurrensverket kommer att bli “Leading Lady” för innovationsupphandlingen. Många vågar nog inte säga ifrån, ingen nämnd eller glömd, men vi andra fristående kan. Plus riksdagen.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.