Låt polismord-utredningen i Göteborg bli stilbildande

Fruktansvärt med ett polismordet i Biskopsgården, oavsett avsikten. Nu verkar resurserna ha använts fullt ut, som visar vad man kan göra från Polisens sida – om man sätter in allt som är möjligt. Det blir min reflektion när jag i morse hörde följande från Kommenderings-chefen i mordutredningen. Efter ett och ett halvt dygn har Polisen:

  • Frihetsberövat 20 personer, som sitter anhållna
  • Hållit mer än 200 förhör
  • Har kört upp föremål för kriminalteknisk analys på NFC i Norrköping i ilfart
  • Fått svar på en del föremål från NFC redan nu (Tar i normalfallet 30 – 50 dagar)
  • Gjort mer än 150 beslag (förmodligen vapen och narkotika)
  • Gjort bildanalyser från kameror på plats som dokumenterar händelseförloppet

Det är kommenderings-chefen för mordutredningen Dan Windt som givit dessa uppgifter, Inte en av Polisens 190 kommunikatörer som talar mycket, men säger inget. Dags att förändra?

I går skedde ett ytterligare mord, nu i Flemingsberg i Stockholm. Dock troligen en “vanlig gängkriminell” som dog. Utredning pågår. Gör en jämförelse mellan dessa två utredningar. Och de resultat som uppnås.

Kan inte Expressen, DN eller AB, som alla har resurser att göra en sådan här redovisning och jämförelse, göra en ordentlig jämförelse. Då kan inte våra politiker blunda längre. Eller så vill de ha vårt nuvarande samhälle där de kriminella gängen tagit över stora delar av samhället, och skrämt resten. då skulle man kunna utlämna alla de politiker som fortfarande i realiteten står på gängens sida.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Ett svar på ”Låt polismord-utredningen i Göteborg bli stilbildande

  1. Look what I found on google. So good to read your articles and to know that you are actively engaged as always.

    Junjie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.