Migrationsverket kompetens-utvisar delar av regeringen

Migrationsverket har i samråd med Skolverket beslutat sig för att idag kompetens-utvisa de statsråd som inte kan sina respektive sakområden. En testning pågår under hela dagen för att kartlägga statsrådens kompetens. För att fusk inte ska kunna förekomma tillåts vare sig statssekreterare eller politiska sakkunniga närvara vid testerna.

Alla statsråd ska kartläggas, så statsministern är inte undantagen. Särskilt kommer Stefan Löfvens historiska kunskaper om Vänsterpartiet och deras företrädare som VPK att kartläggas. Även kunskapen om vilka kriterier som konstituerar demokrati och diktatur ska statsministern redovisa på ett godtagbart sätt.

Alla tester av statsråden och beslut om kompetens-utvisningar måste ske under dagen, torsdagen den 1 april. Någon rätt att överklaga till Högsta Förvaltningsdomstolen finns inte. De statsråd som kompetens-utvisas kommer att få tillstånd att stanna i Sverige.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

4 svar på ”Migrationsverket kompetens-utvisar delar av regeringen

  1. Utmärkt detta har vi väntat på länge- synd att det var 1a april men de kanske kan jobba efter påsk också.

  2. Hej,
    Det är nästan lite fult att komma med sådana nyheter. Man blir så deppad, när man förstår sanningen…..,
    Glad Påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.